10 неща, от които не се нуждаеш, за да бъдеш щастлив/а [част първа]

2015-08-21 18:05:00
10 неща, от които не се нуждаеш, за да бъдеш щастлив/а [част първа]
Снимка: freedigitalphotos.net

Щастието е стремеж на всеки човек. Повечето неща, които правиш са инициирани от вътрешното ти желание да бъдеш щастлив човек, да постигаш целите си и да бъдеш обичан/а. Но има неща, от които не се нуждаеш в живота, те са просто пречка към щастието. Кои са те?

 

Токсични хора. В живота си имаш хора, които те тъпчат, унижават те, използват те, лицемерничат, докато ти се правят на приятели, обиждат те, а когато ти помолиш за помощ и подкрепа – те не се отзовават. Тези хора са вредни, те изпиват енергията ти, не те даряват с усмивки, а с още нерви, проблеми и тъга. Време е да спреш да комуникираш с тях и да ги забравиш.

 

 

Състезателната природа. Забрави за съревнованието, към което постоянно се стремиш. Искаш да си най-добрия ученик в класа, да си най-готиното момиче/момче в училище или да си най-силния в отбора, с който тренираш. Забрави за тези състезания, които могат само да те накарат да се чувстваш зле. Помни, че единственият човек, с когото се състезаваш си ти. Бъди по-добър/добра днес, отколкото си бил вчера.

 

Пари. Разбира се, че няма как да се откажеш от парите изцяло, но не се фокусирай върху тях. Парите не са равносилни на щастие. Не забравяй, че щастието е път, а не цел. Дори да заемаш директорски пост в голяма фирма, не означава, че ще бъдеш доволен от себе си. Приеми парите, като средство, с което можеш да си купуваш готини неща, но нека те не са ти цел номер едно.

 

Спри да виниш хората. Не е нужно да обвиняваш хората за това какви са, какво правят и как живеят. Научи се да вярваш, че всеки е различен и има различен подход, начин на живот, чувства и усещания. Няма да е интересно, ако всички сме еднакви. Общувай с хора, с които си пасваш и ти харесват, но не обвинявай другите за това, което са.

 

Изчакай точното време да дойде. Имал/а ли си случаи, в които отчаяно искаш нещо, даваш всичко от себе си, правиш всичко по силите си, но не се получава. Приеми, че това е знак и е било по-добре за теб, че така се е случило. Може би скоро ще разбереш, че ти се отваря нова възможност или че другата изобщо не е била за теб. Вярвай, че всичко трябва да дойде в точното време, когато моментът е назрял.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия